Dat het voor McLaren een seizoensstart was om snel te vergeten is nog het minste wat we kunnen zeggen. Na 10 ronden zat het er voor Kimi al op. Zijn motor begaf het zo vroeg al omdat de koeling van de motor niet meer optimaal verliep.

Kimi:

“Ik ben erg ontgoocheld over de prestaties van de wagen dit weekend. De start was allesbehalve goed waardoor ik enkele plaatsen verloor. Toch voelde de wagen goed aan totdat de motor het begaf. Dit was niet direct de beste start die ik kon maken aan het begin van het seizoen.”

David:

“We hebben een slecht weekend achter de rug en het ene puntje dat we konden nemen stelt maar weinig voor. Ik maakte een goede start en kon enkele plaatsen opschuiven. We zijn absoluut niet waar we wilden zijn, maar we zullen hard werken om meer uit deze wagen te halen. Hopelijk zijn we al wat beter tijdens de GP van Maleisi�.”

Ron Dennis:

“Ik moet waarschijnlijk niet meer vertellen dat we een moeilijk weekend achter de rug hebben. Onze slechte prestaties zijn deels ook te wijten aan de lage temperaturen waardoor de Michelin banden niet optimaal werkten. We hebben in ieder geval nog veel werk aan de winkel!!”

Norbert Haug:

“Ons doel was om races te winnen vanaf de eerste race van het seizoen, en dit is duidelijk niet het geval. Het volledige pakket moet verbeterd worden en iedereen weet wat er ons te doen staat. De oorzaak van het uitvallen van Kimi zal worden onderzocht.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter