Renault heeft bevestigd dat er met McLaren wordt gesproken over een eventuele samenwerking voor volgend seizoen.

McLaren is al langer niet tevreden met haar huidige motorleverancier Honda en is op zoek naar een nieuwe partner.

Renault lijkt de enige kandidaat om de Britse renstal van motoren te voorzien, mocht het contract met Honda daadwerkelijk worden stopgezet. Maar de sport kent een restrictie in de reglementen dat een motorfabrikant niet meer dan drie teams van motoren kan voorzien.

Eerdere gesprekken tussen Toro Rosso en Honda liepen op niets uit, dus de verwachting is dat het zusterteam van Red Bull bij Renault blijft.

De vraag is ook of Renault wel over genoeg capaciteit beschikt om aan vier renstallen goede kwaliteit te leveren, indien de Fransen toch groen licht zouden krijgen. De FIA kan daar in bepaalde gevallen toestemming verlenen.

Christian Horner verwacht mede daarom niet dat Renault een deal gaat sluiten met McLaren. Volgens de Brit heeft Renault niet de capaciteit om een vierde team een krachtbron te gaan leveren in de Formule 1. Dat stelt de teambaas tegenover Skysports.

Het ligt bijna voor de hand dat Horner en de zijnen om voorgenoemde redenen zouden protesteren als Renault toch nog McLaren zou kunnen inlijven.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!