McLaren zal voor de tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso zijn laatste team zijn.

De man is nu 33 jaar oud en naar het nu uitziet, zal hij opnieuw moeten wachten op een competitieve auto om zijn gewenste derde titel te behalen. Het voornemen lijkt ook een streep te zetten door het ‘plan B’ van Toto Wolff, mocht de onderhandelingen met Hamilton op niets uit lopen.

Maar het heeft er alle schijn van dat Alonso een contract voor meerdere jaren heeft getekend, zoals ook Ron Dennis liet optekenen.

En de Spanjaard zal dan de deur definitief achter zich dichttrekken, dus we zullen hem niet zien in de rol van manager of iets dergelijks in de sport.

Aan het einde van dit contract heb ik een derde van mijn leven in dienst van de autosport geleefd, dus ik zie mezelf zeker niet als manager. Nee, de dag dat ik stop is de start van een ‘normaal’ leven., zo bezweert Fernando Alonso.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!