Het klinkt als een bizar hersenspinsel, maar het Britse McLaren lijkt het een goed idee om de jaarlijkse Grand Prix in haar ‘achtertuin’ te laten verrijden.

De mensen van McLaren zijn van mening dat hun thuisbasis bij uitstek geschikt is om een stratencircuit te bouwen op het niveau van Monaco en Singapore. En het gekke is dat de supercarbouwers al langer lopen met het idee.

In 1998 reed Mika Hakkinen met zijn McLaren door de straten van Woking, wat het vuurtje deed ontwaken. Dat vuurtje is weer opgelaaid na het nieuws dat Silverstone afziet van de organisatie, omdat de kosten naar haar mening te hoog zijn opgelopen.

En waarom niet? zegt Jonathan Neale van McLaren. Waarom brengen we de Formule 1 niet naar de straten van Woking? Los van de enorme sociale en financiële engagementen, het opbouwen van de nodige infrastructuur, het opnieuw aanleggen van straten en opnieuw asfalteren, het plaatsen van de vangrails en tribunes, het betalen van de organisatievergoeding en de goedkeuring door de FIA denk ik niet dat er andere hinderpalen zijn.

McLaren heeft trouwens ook al een ideetje voor de paddock. Die zou worden gebouwd op pontons in het kanaal. Daarbij hoeven journalisten niet meer te werken in het mediacentrum, maar kunnen ze gewoon de lokale pubs en restaurants gebruiken met hun wifi hotspots.

Goed voor de lokale ondernemers, aldus McLaren die zo het gemeenschap mee trachten te krijgen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.