Max Verstappen naar Red Bull in 2017?

Formel1.de in gesprek met Mark Webber en Franz Tost

Voor Red Bull rijders Ricciardo en Kvyat staat er extra druk op de ketel nu Franz Tost bevestigt, dat “Wunderkind” en “Supertalent” zoals Formel1 Max Verstappen noemt, normaal gesproken verkast naar RBR in het seizoen 2017.

Daarmee bevestigd de Tiroler Tost, wat iedereen bij Red Bull eigenlijk al weet, Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat strijden dit seizoen ook om een stoeltje bij het voormalig kampioensteam voor het komend seizoen. Want als Verstappen, die in zijn eerste seizoen de toch al hoge verwachtingen ruimschoots overtrof, zo doorgaat, dan zal een van de twee RBR piloten het veld moeten ruimen.

Tegen Formula1.com zegt Ricciado deze week: Je bent nou eenmaal altijd zo goed als je laatste prestatie. Als Daniil en ik even goed zijn aan het eind van het jaar en dat zou ook gelden voor Max en Carlos, dan wordt het nog spannend in november… Maar als bijvoorbeeld ik duidelijk beter ben dan Daniil en Max bijvoorbeeld veel beter is dan Carlos, ja, dan is het allemaal niet zo moeilijk natuurlijk.

Maar volgens Formel1 onderschat Ricciardo de dan ontstane situatie: Zo’n impasse zou ook wel eens helemaal niet erg ingewikkeld kunnen zijn en totaal ongunstig uit kunnen pakken voor de huidige rijders bij Red Bull, immers, Red Bull’s motorsportconsulent Helmut Marko, die uit dien hoofde aan de touwtjes trekt waar het gaat om de rijders en de stoeltjes, heeft er in de afgelopen jaren geen twijfel over laten bestaan: Red Bull is op zoek naar kampioensmateriaal en niets anders.
En Verstappen maakt tot nu toe de indruk, dat hij over alle ingrediënten beschikt die nodig zijn voor een kampioen.

Ricciardo weer: Alles zal afhangen van het komende seizoen. Feit blijft, dat bij Toro Rosso een tweejarig verblijf voor jonge rijders als maximaal wordt gezien, het is en blijft een opleidingsteam.

Verstappen kondigt zich voorzichtig aan.

Max, staat duidelijk op scherp en is zich bewust van zijn voorkeurspositie: De toekomst ziet er zeer gunstig uit, dus ik kan me nu volledig op het komende seizoen concentreren.
En natuurlijk wil je iedereen verslaan, ook je teamgenoten.
Of ik graag een stoeltje bij Red Bull zou hebben? Natuurlijk wel, dat is toch logisch?
Voor de Nederlander is duidelijk, dat het Red Bull moederteam binnenkort weer zal meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Max: Red Bull gaat weer vooraan meedoen en ze zullen ook weer wereldkampioenschappen winnen. In ieder geval zullen ze niet blijven staan waar ze nu staan. Hun auto is fantastisch, als de problemen met de motor opgelost zijn, dan zullen ze weer gaan winnen.

Voor dit seizoen voelt hij zich overigens geweldig bij Toro Rosso zegt hij: Het is een goede zaak, dat ik nog een leerjaar bij Toro Rosso heb. Maar op een gegeven moment moet ik een volgende stap zetten

Mark Webber: Max moet oppassen voor gemakkelijkste weg

Ex-Red-Bull-Piloot Mark Webber gelooft sterk in de aanvalslustige jonge rijder, die geen schroom kent voor grote namen en diepe indruk maakte in zijn eerste jaar in de formule 1. Als het om zijn rijdersvaardigheden gaat, dan is hij een voltreffer zegt Webber.

Hij gaat met de hele situatie om alsof het de normaalste zaak van de wereld is, is mentaal sterk en in de auto ontspannen.
Hij beweegt zich sowieso rustig en zeer ontspannen in de Formule1-wereld.

Maar Webber meent ook, dat deze ontspannenheid, deze luchtigheid een zeker gevaar met zich meebrengt; Hij heeft geen idee, hoeveel hij de komende zeven jaar investeren moet om tot een maximaal resultaat te komen, duidt Webber wat hij ziet als Max’ grote uitdaging de komende jaren.

De echt heel goede rijders zetten hun ego opzij en vragen zich af hoe ze zich kunnen verbeteren.
Die gaan naar iemand toe en zeggen: “help me om beter te worden, ik ben niet goed genoeg.”
Maar als iemand zoveel talent heeft als Max Verstappen, dan kan het zomaar gebeuren, dat zo iemand het een beetje te makkelijk neemt gedurende de eerste jaren en dan zegt: “nou ja, volgend jaar komt het wel goed!”

Webber, die het zelf nooit schopte tot wereldkampioen, vindt dat de zoon van Jos Verstappen tot nu toe de juiste stappen heeft gezet in zijn loopbaan. Ik ben heel benieuwd wat er nog uit die jongen komen gaat. Zet hem in een topauto en dan heeft hij alle kans om wereldkampioen te worden. zegt Mark Webber.

Geef hier jouw mening over Max Verstappen en over wat anderen in dit artikel over hem beweren


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!