Max Verstappen, vorige maand winnaar van de GP van Spanje

Max Verstappen zonder Jos in Bakoe

Max reisde gisteravond met collega’s Nico Rosberg, Felipe Massa, Jenson Button, Daniel Ricciardo en Esteban Gutièrrez vanuit Monaco in een privéjet naar Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, waar zondag de Grand Prix van Europa wordt verreden. David Coulthard, oud-coureur en verslaggever en commentator voor Channel 4, was ook van de partij.

Dat hij vanuit Monaco rechtstreeks met de jet van Rosberg meevliegt is niet voor het eerst, zo nu en dan duikt er op social media een foto op van de groep, die soms van samenstelling wisselt, maar steevast gezamenlijk van de wedstrijden naar huis vliegt in Monaco.

Veel Formule 1-coureurs wonen in Monaco vanwege het gunstige belastingregime aldaar.

Vandaag werd bekend, dat Jos Verstappen, Max’ vader, niet afreist naar Bakoe vanuit Hasselt in België, zijn woonplaats.

Hij is van mening, dat Max het prima zonder hem af kan: Max vindt het prima. Hij zit goed in zijn vel, alles loopt lekker en het team is uiterst tevreden over hem.
Het is een volgende stap in zijn ontwikkeling. Het is goed voor hem om af en toe zonder zijn vader naar zijn werk te gaan
, zegt Jos tegen de Telegraaf vandaag.

Nadat Max halverwege vorige maand overstapte naar Red Bull vanuit de Toro Rosso stal, kondigde Jos Verstappen al aan, dat hij een stap terug ging zetten.

Raymond Vermeulen, Max’ manager, zal wel van de partij zijn in Azerbeidzjan.

De wedstrijd wordt zondag om 15:00 uur Nederlandse tijd verreden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!