Dat Renault vorig jaar een draak van een motor had afgeleverd, hoeven wij de vaste bezoekers en lezers niet meer uit te leggen.

Het is daarom dan ook geen verrassing dat Max Verstappen meent dat Toro Rosso het veel beter zal doen in het aankomende seizoen.

Hoewel het om een 2015-versie van de krachtbron gaat, denkt Verstappen dat de Ferrari-motor het team flink vooruit zal helpen.

Ook teamgenoot Carlos Sainz sprak eerder zijn frustratie’s uit over de Renault: Met de Renault-motor vloog iedereen ons voorbij. Het was om gek van te worden., aldus het Spaanse talent die toen abusievelijk onthulde dat Ferrari Renault zou vervangen.

Ik denk dat wij een grotere sprong voorwaarts maken in vergelijking met de teams die al een Ferrari of Mercedes-motor hebben, zo zei Verstappen tegen Autosport. Zij gaan niet veel extra kracht vinden in een nieuwe motor, terwijl wij dat wel gaan doen.

Logisch, want de kans dat een willekeurige motorenbouwer in de wintermaanden ineens meer dan 60 pk tevoorschijn tovert is natuurlijk niet zo groot.

Doch moeten we -en het duo van Toro Rosso- niet onderschatten wat de concurrentie kan doen op aerodynamisch gebied. Juist omdat er door reglementaire en technologische beperkingen niet veel te winnen valt uit de motor, zouden de knappe koppen zich kunnen richten op de luchtstromen en wielophanging.

Ondertussen werkt men in de fabriek volgens een 24/7-rooster om de STR11 op tijd af te krijgen voor de eerste test op 22 februari op het Circuit de Catalunya in Barcelona.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!