Max Verstappen is vandaag door de stichting Nederlandse Sport Pers uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2015. De prijs werd hem vandaag uitgereikt door voormalig minister-president Jan Peter Balkenende.
In 2014 ontving Arjen Robben de prijs. De andere kanshebbers voor de 2015 editie waren Daphne Schippers (Atletiek) en Tom Dumoulin (Wielrennen). De jury schreef over de drie kandidaten: jonge, frisse topsporters die niet alleen bijzondere prestaties leverden, maar die hun daden tevens koppelden aan een volwassen, respectvolle en plezierige omgang met de media, zowel in binnen- als in buitenland.

Na ampel beraad viel de keuze op Max Verstappen, de jury motiveerde die als volgt: De snelle omschakeling van de ene taal naar de andere, de onbevangenheid, het gemak en de authenticiteit voor de camera, de bereidheid om ter wille van de media heet van de naald de race en zijn inhaalacties te becommentariëren, het zijn de kenmerken van een jonge wereldster die begrijpt dat sport niet alleen een kwestie is van presteren, maar ook van presenteren!

Winnaars van de Persprijs waren eerder: Leontien van Moorsel, Frank en Ronald de Boer, Epke Zonderland, Ankie van Grunsven, Rintje Ritsma en anderen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!