Max Verstappen is na afloop van de Japanse Grand Prix nog eens extra gestraft voor zijn incident met Kimi Räikkönen in de openingsfase van de race.

De FIA heeft besloten de Nederlander behalve een tijdstraf, ook nog een strafpunt op zijn racelicentie te geven.

In een duel met de Fin, ging de Red Bull door het gras en kwam naast Räikkönen weer op de baan. De beide auto’s raakten elkaar, waarbij de Ferrari schade opliep. Verstappen werd hiervoor gestraft en kreeg een vijf seconden penalty opgelegd.

Daarmee was de zaak nog niet afgedaan, want na de race werd bekend dat Verstappen van de FIA ook nog een strafpunt op zijn racelicentie heeft ontvangen.

Hiermee komt het totaal aantal strafpunten van de Limburger op acht. Hij hoeft nu nog maar vier strafpunten te krijgen om uitgesloten te worden van de daaropvolgende Grand Prix.

Coureurs mogen in een periode van twaalf maanden maximaal twaalf strafpunten incasseren, alvorens er een schorsing volgt.

Maar vreemd genoeg ondernam de FIA niets ten aanzien van de botsing tussen Vettel en Verstappen…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!