Max Verstappen kan niet wachten op zijn “thuisrace” op het circuit van Spa Francorchamps. De reguliere tribuneplaatsen op het circuit zijn al weken uitverkocht.

Max Verstappen: Ik kan niet wachten om dit jaar naar Spa te gaan. Ik hou gewoon van het circuit en het zal mooi zijn om zoveel oranje fans naast de baan te zien. Spa is mijn favoriete circuit op de kalender. Je moet alles goed krijgen, maar als je een goede ronde rijdt, geeft dat veel voldoening. Er is een goede ‘flow’ met veel snelle bochten. Natuurlijk is het beste stuk de Eau Rouge, waar je de heuvel op gaat, ook al is het met de hedendaagse Formule 1-auto’s makkelijk vol gas. Het is nog steeds erg mooi als de onderkant van de auto het asfalt raakt en de auto erg licht wordt bovenaan de heuvel. Dit jaar zal het met de nieuwe auto’s overal een beetje sneller gaan, wat zeker nog uitdagender en nog leuker zal zijn.

Het voelt absoluut aan als een thuisrace voor mij, omdat het dichtbij de grens is en omdat er nu geen Nederlandse Grand Prix is, komen er veel Nederlandse fans naar de race. Vorig jaar waren er al heel veel oranje t-shirts en vlaggen rondom de baan, wat erg mooi was om te zien en dat maakt het nog specialer.

Na Spa gaan we direct naar Monza. Het is misschien niet de meest positieve baan voor ons op het gebied van topsnelheid, maar het is altijd goed om sfeer te voelen van de gepassioneerde fans daar.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter