In een tweegesprek dat Red Bull op zijn site plaatste, spreken Daniel Ricciardo en Max Verstappen ontspannen over de overstap van Max Verstappen, het seizoen van 2016, de toekomst en hun samenwerking.

We lichtten er voor u enkele hoogtepunten uit, de video staat hieronder;

De mannen zitten in de hall van het Red Bull hoofdkwartier, waar de museumstukken van de Red Bull Racing en de Red Bull Air Acrobat Team staan. Ze vragen aan elkaar eerst maar eens: Wat zijn je beste, wat zijn je slechtste ervaringen dit jaar en wat voelde je erbij? Hier komt Monaco 2016 uitgebreid ter sprake. Hoewel Daniel Ricciardo daar een mooie tweede plek scoorde was bij Red Bull niemand blij;
Verstappen crashte drie keer dat weekend, Ricciardo had eerste moeten worden, maar door een door het team verprutste pitsstop werd het “slechts” een tweede plek voor de Australiër.

Op de vraag van Ricciardo aan Verstappen hoe hij zich voelde na de ruil van stoel met Kvyat, die teruggezet werd naar Toro Rosso ten koste van de Limburgse jongeling zegt Verstappen:

Het is altijd een moeilijke beslissing, zoiets natuurlijk. Ik kon me toen ook heus wel verplaatsen in de gevoelens van Dany (Daniil Kvyat, red.), dat was heel moeilijk voor hem, maar zo is Red Bull ook, weet je, zo gaat het hier.
Het weekend in Spanje heb ik gewoon als een leerweekend benaderd. Daardoor was ik ontspannen en ging het ook allemaal prima.
(Verstappen won de Grand Prix van Spanje, red.)

Ricciardo zegt dan tegen Verstappen: Het is ook niet dat jij erom hebt lopen vragen bij Helmut (Marko, Hoofd Racing bij Red Bull GmbH, red.), zo van Helmut, gooi Dany eruit en laat mij nou eens in die Red Bull auto racen. En we kunnen hier niet een beetje aardig voor elkaar gaan lopen doen, het is een wedstrijd en dit is de sport die we bedrijven.

Zo gaan de mannen samen verder in dat gesprek van een half uur, dat u hieronder aantreft. Ons heeft dit bijzondere cadeau, dat Red Bull de formule 1-fan zomaar geeft, geraakt.
Wij kunnen ons niet herinneren, dat twee toprijders zo naast elkaar op de bank zo open met elkaar spraken over wat de gebeurtenissen in zo’n jaar met hen deden en hoe ze zich ten opzichte van elkaar zien.

Het levert een bijzondere video op, dat de geschiedenis zal overleven en ons in de komende decennia nog regelmatig zal worden voorgeschoteld.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.