Bij de Telegraaf weten ze het zeker. Max Verstappen zal vanaf volgend jaar als Formule 1-coureur door het leven gaan.

Naar het schijnt zal Max de ‘Kimi Räikkönen-route‘ richting de koningsklasse van de autosport nemen, en meteen op zondag 15 maart 2015 aan de start te verschijnen van de Grand Prix van Australië in Melbourne.

Verstappen junior zal dan 17 jaar en 164 dagen oud zijn en daarmee de jongste Formule 1-debutant in de geschiedenis van de sport. De jonge Nederbelg [moeder Sophie is Belgische] zal dan de vijftiende Nederlander in de sport zijn, en 21 jaar na zijn vader.

Jos Verstappen geldt tot op de dag van vandaag als de meest succesvolle Formule 1-coureur van Nederland.

Wie zal plaats voor Max moeten maken? Wij vermoeden de Fransman Jean Eric Vergne die dit jaar zijn derde jaar bij het zuster-team van Red Bull Racing zit. Zoals gebruikelijk neem Toro Rosso na drie jaar afscheid van haar ‘kweek’, indien deze niet de stap hebben kunnen maken zoals eerder Vettel en Ricciardo.

Komende week, voor de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps, moet één en ander officieel worden bekendgemaakt.

Gisteren werkte Max Verstappen op een natte Red Bull Ring voor [naar mening van de Telegraaf] promotionele doeleinden al een test af in een Formule Renault 3.5. Het Verstappen-forum plaatste het onderstaand filmpje op Youtube:


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!