Max Verstappen hoopt vanaf de eerste ronde aan te kunnen haken bij de Mercedes van Lewis Hamilton

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie gisteren teleurgesteld en boos.

Boos vooral op Bottas, die hem tot twee keer toe hinderde bij het insturen van bocht 1, waardoor Verstappen steeds verkeerd uitkwam en veel te laat op het gas kon gaan.

Toen hij eindelijk een goede tijd aan het opbouwen was viel de rode vlag doordat Hamilton crashte.

Verstappen zette nog snel in de resterende twee minuten na die rode vlagsituatie een negende tijd neer, maar dat had volgens Max Verstappen zelf veel beter gekund: We zaten op koers voor P3, we hadden een derde plek moeten halen. zei hij voor Ziggo’s microfoon.

De sombere blik op zijn gezicht viel gister meteen weg toen hij praatte over vandaag: Maar het is nog niet gedaan, je kunt hier goed inhalen!. De kijker zag de jongeling zijn rug rechten en breed glimlachend denken: Overtaking is an art and I’m the artist!
Inhalen!

Hamilton, op een tiende plek net achter Max Verstappen, zal in zijn oppermachtige Mercedes als het goed gaat als een warm mes door de boter gaan.

Max Verstappen is vast van plan dan aan te haken: In de race kunnen we zeker naar voren komen. Je kunt hier best inhalen. En Hamilton start achter me, dus als hij me gepasseerd heeft, kan ik hopelijk van zijn slipstream profiteren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!