Alexander Albon zette geen goede optreden neer op het circuit in Portimão.

Het feit dat de Britse Thai ruim voor het einde van de wedstrijd al op een ronde werd gezet door teamgenoot Verstappen, zal hem niet helpen in zijn strijd om het Red Bull-stoeltje voor 2021.

Dat was pas de zesde keer in de historie van het Red Bull-team dat een coureur niet in de top-tien finisht terwijl zijn ploegmaat naar het podium mag. Albon lijkt een 2021-stoeltje bij de Oostenrijkse renstal nu definitief te kunnen vergeten.

Teambaas Christian Horner zei tegen Sky Sports dat het team binnen een aantal weken een besluit neemt over coureurs voor 2021.

Dat betekent dat Albon waarschijnlijk nog maximaal twee races (op Imola en Istanbul Park) de tijd heeft om zijn team te overtuigen.

De GP van Bahrein is pas over meer dan een maand.

Voor de race in Portugal waarschuwde Horner Albon al publiekelijk dat zijn prestaties snel moeten verbeteren.

Ondertussen lijkt de komst van Nico Hülkenberg naar Red Bull Racing steeds concretere vormen aan te nemen.

Volgens Red Bulls autosportadviseur Helmut Marko heeft Verstappen ook inspraak wie in 2021 zijn teamgenoot bij Red Bull wordt. Verstappen ziet in Nico Hülkenberg in ieder geval een goede teamgenoot, zo vertelde hij tegenover de camera’s van het Duitse Sky.

Nico is een geweldige kerel. Hij deed het twee weken geleden op de Nurburgring heel goed. Ik denk dat hij een goede teamgenoot zou zijn.

En daar mag Alexander Albon het mee doen…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!