Max Verstappen reed binnen de top-5 in de afgelopen trainingen. En dat stemde de Nederlander tot tevredenheid.

Het was een goede dag. We hebben ons programma kunnen afwerken. Daar ben ik blij mee, vertelt Max na afloop van de dag. Mercedes is nog wel te sterk, maar dat was verwacht. Je kunt dat nou eenmaal niet in een paar dagen inlopen., laat Verstappen weten.

Verstappen moest in de tweede vrije training van 70th Anniversary Grand Prix. 0,831 seconde toegeven op Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes de snelste was.

Valtteri Bottas, de teamgenoot van Hamilton bij Mercedes, klokte de tweede tijd. Hij was 0,176 seconde minder snel dan de zesvoudig wereldkampioen.

Verstappen zag ook nog Daniel Ricciardo net iets sneller rijden in zijn Renault. De Australiër reed de derde tijd op 0,815 van Hamilton.

Door de hitte zullen de banden snel slijten, is de verwachting. De degradatie is veel groter dan vorige week met hardere banden. Een eenstopper lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren, dus men verwacht veel tweestoppers tijdens de race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!