Christian Horner OBE, teambaas van Red Bull Racing TAG Heuer F1 Team

Max Verstappen en Christian Horner blikken op de website van het team terug op de GP Singapore.

Max Verstappen: De start ging slecht, het ging niet zo beroerd als op Monza, maar het was wel een slechte start, dat stelt wel teleur.

Ik had door de kapotte koppeling een hoop wielspin waardoor ik zowat bleef staan. Vervolgens moest ik hard remmen omdat Nico Hulkenberg ineens voor me langs dwars over de baan kwam. Dat verknalde mijn start helemaal, waardoor ik achter langzamere rijders kwam te zitten.

Na vier of vijf rondjes hadden we geen voordeel meer van onze bandenkeus en begonnen de banden juist harder te slijten. Ik had een paar behoorlijk pittige gevechten en dat was wel leuk, maar het is lastig inhalen hier en daardoor verloor ik veel tijd.

Dani (Kvyat, red.) en ik hadden een flink gevecht maar we raakten elkaar niet dus dat was oké.

Inhalen is leuk, maar niet voor plek acht als je je vierde hebt gekwalificeerd. Het moet echt beter in Maleisië, maar om te beginnen moeten we zorgen dat we gaan starten op een manier die een beetje lijkt op hoe we het eigenlijk hebben willen.

Teambaas Christian Horner: Een heel spannend slot na een lange en zware race! De bandenkeus en de pitstopstrategie zouden deze race de doorslag gaan geven, dat wisten we.
Onze driestopstrategie bracht Daniel Ricciardo akelig dicht bij de overwinning, (op het eind scheelde het vier tienden op Nico Rosberg, red.)

Lewis Hamilton startte de laatste pitstopronde, Räikönnen probeerde hem in te halen met de stop en dat probeerden wij dan weer op Kimi met Ricciardo.

Het leverde Daniel Ricciardo uiteindelijk 27 seconden tussen hem en Nico Rosberg om hem in te halen. Dat leek veel, maar op het eind was er ongeveer een halve seconde van over! Én Daniel liet Hamilton achter zich.

Helaas voor Max hadden we zaterdagavond al problemen met de koppeling van zijn auto, waarvan we eerlijk gezegd dachten dat we die wel hadden opgelost. Dat en een hoop wielspin zorgde ervoor, dat hij tijd verloor bij de start en toen moest hij ook nog eens hard remmen voor Hülkenberg.

Vervolgens zat Max vast achter langzamere auto’s en in de eerste twee stints kostte dat hem zijn banden. Pas toen we hem in de vrije ruimte konden brengen kon hij zijn geweldige inhaalacties weer laten zien en kwam hij weer naar voren met een zesde plek als resultaat.

Al met al een positief weekend, we hebben onze voorsprong op Ferrari vergroot en door de race spannend te maken weer een mooie tweede plek gepakt. We kunnen tevreden zijn met de resultaten dit weekend!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!