Max Verstappen start morgen om 14:00 uur vanaf de zesde positie, en daar is de jonge Nederlander niet helemaal happy mee.

In Q1 en Q2 was Max sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, maar in Q3 maakte hij twee keer een fout in bocht 11. Daardoor kwam hij niet verder dan een zesde plaats. Teamgenoot Ricciardo start als derde.

Na de kwalificatie laat een teleurgestelde Max via zijn website weten: Het is enorm frustrerend, eigenlijk liep alles heel gemakkelijk. In Q3 ging ik in mijn eerste run wijd in bocht elf en daar verloor ik twee tienden, en in de tweede run zag het er tot bocht elf heel goed uit, want ik was al twee tienden sneller. Als die bocht normaal was verlopen, dan had ik me dus in totaal vier tienden verbeterd. Maar ik blokkeerde rechtsvoor en ging wijd en dan kun je jezelf wel voor de kop slaan. Het had vandaag heel gemakkelijk een derde plek kunnen zijn en dan is P6 zwaar balen.

Met zijn Red Bull op supersofts moet Max Verstappen meteen korte metten maken met Vettel en Raïkkönen, aangezien de Ferrari’s de race op ultrasofts starten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!