Na zeven maanden aan het roer van Ferrari’s Formule 1 team wordt Marco Mattiacci vervangen door Maurizio Arrivabene. Mattiacci nam in april de taken over van Stefano Domenicali. Ook onder diens leiding bleef Ferrari teleurstellen in de Grands Prix.

Alonso zal Ferrari na dit seizoen verlaten. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is aangetrokken als opvolger, Räikkönen blijft wel actief voor het oudste team op de F1-grid. De Fin eindigde met 55 punten op een tegenvallende P12 in het klassement, terwijl zijn Spaanse kompaan 161 punten bij elkaar stuurde en op plaats zes eindigde.

Alonso sloeg overigens wel terug naar de vertrekkende teambaas, nadat deze de komst van Vettel een hernieuwde motivatie noemde. Een terechte opmerking daar Alonso altijd op 100 procent reed voor het rode team.

De nieuwe teambaas Arrivabene is vicepresident bij tabaksfabrikant Philip Morris, een van de belangrijkste sponsors van Ferrari. Hij zit ook in de raad van bestuur van Juventus.

Het ontslag moet ook voor Mattiacci een verrassing zijn geweest, want in Abu Dhabi sprak de man al over volgend jaar en geloofde hij dat er met de opvolger van de F14T weer om de prijzen zou kunnen worden gevochten.

Marco Mattiacci zal dat niet meer meemaken als lid van het team. Onbekend is of de voormalige verkoopchef van Ferrari USA een andere functie krijgt binnen het bedrijf.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!