Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz heeft uitleg gegeven bij de beslissing om David Pitchforth en Tony Purnell te vervangen als technisch en sportief directeur bij Red Bull Racing. De twee waren nochtans zeer gerespecteerd in het wereldje omdat ze met een beperkt budget erin slaagde het Jaguar team te laten meedraaien in de middenmoot.

“Als je een ingrijpende verandering wil in de prestaties van het team, dan moet je ingrijpende wijzigingen uitvoeren aan de structuur van het team.”

Zei de Oostenrijker.

Christian Horner zal de rol van sportief directeur bij Red Bull opnemen, wie de nieuwe technische directeur wordt is nog onduidelijk. Er wordt gefluisterd dat Gunther Steiner die rol zou krijgen. Steiner is een oude bekende bij Jaguar, hij werkte er toen het team zijn slechtste wagen ooit produceerde…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter