Felipe Massa heeft zijn laatste rondjes in een Ferrari bolide gereden. Het Italiaanse team zet het test contract tussen hen en Massa stop omdat Massa’s team Sauber is overgelopen naar Michelin.

Ferrari en Sauber hadden een speciale relatie omdat Ferrari de motor levert die de Sauber vooruitduwt. Het Zwitserse team stond tot nu toe ook op hetzelfde rubber als Ferrari. Maar de overstap naar Michelin bracht een clausule mee waar in stond dat de Franse bandenconstructeur eiste dat Massa zijn rol als testpiloot bij Ferrari stopzette.

Michelin wou zo vermijden dat er een gigantische hoeveelheid informatie over de Michelin banden naar hun grootste concurrent zou gaan. Maar ironisch genoeg heeft Ferrari als reactie op die beslissing Marc Gene binnengehaald om Massa te vervangen. De Spanjaard brengt een “massa” aan informatie mee over zowel de Michelin banden en de BMW motor…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter