Felipe Massa lag in Melbourne zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race voor op zijn kopman Fernando Alonso, maar eindigde, zoals te doen gebruikelijk, gewoon weer achter de Spanjaard. Alonso, die in het eerste deel van de race vast zat achter Vettel en Massa, besloot als eerste naar binnen te gaan voor een tweede bandenwissel en dat bleek voldoende om zowel Massa als Vettel in te halen.

Boze complottheorie bedenkende geesten en opiniemakers hadden hun oordeel direct alweer klaar: verkapte stalorders! De tactische ingreep was niets meer of minder dan een geslaagde poging om Alonso maar weer eens voor Massa te laten eindigen. Wéér een bewijs dat de Braziliaan niet voor eigen succes mag gaan.

Niets is echter minder waar, althans zo claimt Massa zelf. Ik ben niet benadeeld, zegt hij in Totalrace. We reden in een groep en Fernando besloot eerder naar binnen te gaan als gepland. Als je vast zit is het makkelijker om een risico te nemen. Het leek er in eerste instantie op dat hem dat zou gaan schaden, maar het bleek voortreffelijk te werken.

Natuurlijk baalde ik daarvan. Als je aan het vechten bent en je wordt op die manier ingehaald dan ben je boos, maar ik ben absoluut niet benadeeld en het was ook geen stalorder. Absoluut niet. Ik was onderdeel van die strategie en het werkte helaas niet, aldus Massa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.