Afgelopen week testte Felipe Massa op het circuit van Vallelunga voor Ferrari, uiteraard uitgerust met de V8-motor die vanaf volgend seizoen verplicht is.

In tegenstelling tot veel van zijn collega’s vond de Braziliaan de V8-krachtbron goed meevallen:  ” Ik vond het leuk om mee te rijden, ik heb me zelfs geamuseerd. Ik had verwacht dat het erger zou geweest zijn, maar het valt enorm goed mee.  “

Voor de nieuwe teamgenoot van Schumacher was het de eerste kennismaking met een V8-motor in zijn bolide: ” Het is anders als je het met de V10 vergelijkt. Je hebt twee cilinders minder en daardoor minder vermogen, maar het is nog steeds snel. Ik had gevreesd dat het veel erger zou geweest zijn.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!