Tijdens de laatste 24 uur heeft de gezondheid van Felipe Massa een paar grote veranderingen ondergaan. Dat laat Dr. Lajos Zsiros weten. Zijn toestand is momenteel nog altijd stabiel.

Bij de laatste CT scan stelden we vast dat zijn situatie er op was vooruit gegaan. We hebben de verdoving daarom stop gezet en Massa kon daardoor weer contact leggen.

Tijdens de middag hebben we de kunstmatige ademhaling van Felipe uitgeschakeld. Hij is momenteel nog wat slaperig maar geeft voldoende antwoord op de vragen die we hem stellen. Hij kan met z’n armen en benen bewegen. Hij praatte en stelde een paar vragen.

Momenteel heeft hij geen koorts. We hebben de drainage tube uit z’n wond verwijderd. We verwachten dat zijn toestand er nog op vooruit zal gaan. We gaan hem tijdens de nacht gewoon met rust laten.

Het is nog te vroeg om iets te zeggen over eventuele schade aan het ooh. We kunnen dat momenteel namelijk niet onderzoeken.

Er bestaat geen standaard behandeling, maar ik sluit niet uit dat hij volledig herstelt. We zullen binnen een week tot tien dagen weten of er zich blijvende schade heeft voor gedaan.

By peter