Althans, dat zijn de woorden van Felipe Massa.

De Braziliaan werd na 8 jaar dienst vervangen door voormalig teamgenoot Kimi Räikkönen. Te laat volgens sommigen, die vinden dat Massa nooit meer het niveau van 2008 zou kunnen behalen en daarom allang had moeten worden vervangen.

Felipe Massa claimt dat hij in 2013 de enige Ferrari-coureur was die gebruik maakte van de nieuwe simulator in Maranello. De simulator van Ferrari was niet aan de Spaanse tweevoudig wereldkampioen besteed, hoewel Alonso geldt als een ontwikkelaar.

Bij Williams word ik gehoord. Niet dat Ferrari niet naar mij luisterde. Vorig jaar heb ik veel aan de ontwikkeling van de auto gedaan. Ik was praktisch de enige coureur in de simulator, Alonso was daar vrijwel nooit te zien.

Het probleem was de windtunnel. Meerdere keren pakten updates niet uit zoals ze zouden moeten doen. Bij de meeste Grands Prix hadden we nieuwe onderdelen, maar die hadden zelden het beoogde effect. We hadden een goede auto die gedurende seizoen alleen maar slechter werd., zo zei Massa.

Massa zou naar de bescheiden mening van uw scribent zich niet op een dergelijke manier moeten uitlaten over zijn tijd bij Ferrari. Nadat Felipe werd ‘geBarrichelloed‘ in de GP van Duitsland 2010, reageert hij achteraf op een eendere wijze als landgenoot Rubens. Bovendien is het algemeen bekend dat Fernando Alonso geen liefhebber is van de simulator, dus dan is het logisch dat de Spanjaard de computers links laat liggen.

Liever richt Massa zich geheel op Williams, in plaats van een reputatie als natrapper te kweken…