Eerder wisten wij jullie te melden dat Ferrari hard aan het werk was, om een nieuw chassis op te bouwen voor Felipe Massa. Dit omdat diens prestatie’s tijdens de Australische GP abominabel waren.

Kennelijk is alle moeite niet voor niets geweest. De Braziliaan voelt zich goed bij het nieuwe chassis en liet dat zien in de eerste vrije training in Maleisië, waar hij een snellere tijd neerzette dan teamgenoot Fernando Alonso.

Ik begon de morgen met een compleet andere auto en dat voelde goed aan. De auto is normaler, dus we kunnen hier competitiever zijn in vergelijking met Fernando Alonso., vertelde Massa na de VT1 in Maleisië.

In de VT2 moest de Braziliaan opnieuw het onderspit delven, maar Massa denkt te weten waardoor dat kwam. In de middag probeerden we andere onderdelen, waaronder onderdelen die we probeerden in Australië. Daarna ging alles de verkeerde kant op. Het was goed dat te begrijpen. De auto was volstrekt anders dan in de morgen en dat kan zeer positief zijn bij het ontdekken waarom het in Australië zo moeilijk ging.

We hebben last van instabiliteit aan de achterkant, vooral in de langzame bochten. Oke, onze auto is momenteel niet erg snel, maar dat begrip ‘waarom‘ omtrent de auto begint nu te komen., licht Massa toe.