Felipe Massa confronteerde Flavio Briatore en Nelson Piquet Jr al in 2008 met het ‘crashgate’-schandaal, althans, dat beweerde de Braziliaan onlangs aan journalisten. Massa zegt dat hij beide aan de tand voelde maar geen duidelijk antwoord kreeg.

Ik sprak destijds met Piquet, nog voordat het schandaal in de media kwam. We gingen samen naar een kart-evenement in Italië en ik heb het hem gevraagd. Ik wou een eerlijk antwoord krijgen want ik vond situatie in Singapore zo toevallig en zo perfect voor het Renault team dat ik het moeilijk kon geloven. Ik kreeg geen antwoord van Nelson, hij begon te lachen en wou duidelijk niet teveel kwijt over dit onderwerp. Ik heb hem toen gezegd dat we het er ooit nog wel over zouden hebben.

Ik sprak er ook over met Briatore tijdens de grote prijs van Bahrein vorig jaar. Hij liet verstaan dat het absoluut onmogelijk was en probeerde het weg te lachen.

De kleine Braziliaan snapt niet waarom de grote prijs van Singapore niet werd geschrapt uit de resultaten toen eindelijk bleek dat Piquet met opzet de crash veroorzaakte:

Wanneer je ziet dat er iets niet klopt, wanneer je ziet dat iemand tegen de regels van de sport in gaat, dan zou het geen probleem mogen zijn om de resultaten te schrappen. Het zou geen goede zaak zijn geweest voor de sport in het algemeen maar ik ben van mening dat de regels moeten gevolgd worden.

Massa verloor datzelfde jaar de titel met één punt verschil maar hoopt nog steeds op een nieuwe kans:

Ik moet vooruit denken en niet in het verleden leven. Mijn droom is om wereldkampioen te worden en ik twijfel niet aan mijn kunnen.

Beelden van het incident:

Bovenstaande YouTube-beelden zijn geen eigendom van F1Pits.net

By peter