Felipe Massa is tevreden over de eerste test met de F10. De Braziliaan kon z’n programma zonder al teveel problemen afwerken en sloot de openingsdag van de wintertesten als snelste af.

Ik ben blij na deze eerste dag. Het is niet zoals vorig jaar. Toen hadden we nu al door dat er problemen waren met de wagen. Vandaag konden we ons programma vrij vlot afwerken. We hebben zelfs meer kunnen rijden dan verwacht.

De wagen is beter te besturen dan die van vorig jaar. Toen hadden we ook problemen om een goede balans te vinden. Na deze eerste dag ben ik vrij tevreden. Het is gemakkelijker om een goede set-up te vinden.

De eerste indruk is dus positief, maar we hebben nog veel werk voor de boeg. We moeten elke dag werken want in de F1 kan alles snel keren. Als je niet elke dag beter wordt, dan wordt het moeilijk.

Ook ik voelde me goed. Ik heb 100 rondjes gereden en kon er makkelijk meer aan. Ik ben 100% klaar voor m’n comeback.

Normaal was het de beurt aan Fernando Alonso maar door het afgelasten van de shakedown koos het team ervoor om Massa ook morgen te laten rijden. Hij kan de oude en nieuwe wagen beter vergelijken.

By peter