Felipe Massa ontkent dat volgend jaar een cruciaal seizoen wordt in zijn carrière. De Braziliaan kende geen succesvol seizoen in 2010, waarin hij geen overwinning scoorde tegenover vijf van teammaat Fernando Alonso.

Massa keerde begin 2010 terug na zijn ongeval in Hongarije, omdat Ferrari het vertrouwen in hem behield. Echter bleef Massa bleef steken op nul zeges en 108 punten achter Alonso. Maar kreeg desondanks al vroeg dit seizoen contractverlenging, wat de geruchten over een rol als tweede viool deed opsteken.

Ook zijn er nog altijd de geruchten dat Massa vervangen zou worden door bijvoorbeeld Robert Kubica. De Braziliaan vertelde tijdens de Ferrari World Finals echter dat hij relaxed blijft onder de situatie.

Ik denk niet dat 2011 een cruciaal jaar voor me betekend. Jammer genoeg heb ik al vaker in deze situatie gezeten. Ik kan me nog herrinneren dat men in het begin van 2006 al zei dat ik maar één seizoen bij Ferrari zou rijden, maar ik scoorde overwinningen en zou er nog jaren blijven. Dit jaar zeiden veel mensen dat ik een moeilijk seizoen zou krijgen, vanwege mijn ongeval in Boedapest. Het werd inderdaad een teleurstellend jaar, maar niet vanwege dat ongeluk, aldus Massa.

Het is te hopen, want eerder verklaarde Domenicali dat hij niet geloofde dat de tegenvallende prestaties van Massa aan de banden lagen! Tussen alle regels door blijkt 2011 toch nog een cruciaal jaar te worden, indien Massa wederom te ver achter blijft ten opzichte van Alonso.