Marussia. Een Brits-Russisch team dat voortgekomen is uit Virgin Racing van Sir Richard Branson. Diezelfde Branson die in 2009 op het juiste moment een deal maakte met het team van Ross Brawn en daardoor meteen in de belangstelling stond, toen BrawnGP onverwachts de toon aangaf.

Wat Branson verwachtte van Virgin Racing zullen we nooit weten. De excentrieke Britse miljardair richt zich tegenwoordig op de de Formule E, een raceklasse met elektrische eenzitters.

Virgin Racing werd Marussia, genoemd naar een obscuur Russisch sportwagenfabriekje dat onlangs [april 2014] meldde te stoppen met haar activiteiten. Marussia nam in 2010 een ​​controlerend belang in het team. Zo wilden de Russen bekendheid genereren voor haar sportwagens a lá Spyker op de wereldmarkt.

Niet dat geholpen heeft, want de naam Marussia doet alleen nog de F1-fan een belletje rinkelen. De straatauto’s zijn nagenoeg nog steeds een grote onbekende.

Virgin Racing veranderde in 2012 in Marussia, maar wachtte tot vandaag op haar eerste punten. Niet een, maar meteen twee punten vallen de Britten [de Russen zijn inmiddels vertrokken] deel. Uiteraard veel blijheid bij het kleine team, dacht volgens de geruchten te koop staat.

Graeme Lowdon; Ik heb er geen woorden voor. Na jaren van hard werken smaken deze punten mierzoet! Het mooiste is nog dat Bianchi vanaf P19 vertrok [vanwege een bakwissel, FR] en dan toch zich naar een P8 kon vechten.

Doordat Bianchi een straf van 5 seconden had voor een licht vergrijp, werd die P8 een P9 maar de blijdschap is er niet minder om.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!