Vandaag kon ook Marussia haar nieuwe bolide voor volgend seizoen onthullen. Nadat de crashtest afgelopen week in de herkansing wel werd gehaald presenteerde het team vandaag op Silverstone de MR01.

De auto werd gepresenteerd in het bijzijn van beide coureurs Timo Glock en Charles Pic. De Duitser Timo Glock mocht vandaag de eerste kilometers maken in de MR01. Doordat Marussia de crashtest in eerste instantie niet doorstond kon het team niet in actie komen op Barcelona, maar om toch wat kilometers te maken had het team een filmdag georganiseerd. Timo Glock was de gelukkige en mocht vandaag de baan op met de nieuwe auto.

Teambaas John Booth is blij dat de eerste kilometers zijn gereden: We zijn blij dat we vandaag de eerste meters konden rijden met de MR01. Het was een lange en frustrerende weg voor ons, maar we kunnen ons nu eindelijk op gaan maken voor de eerste race van het seizoen. Omdat er niet meer officieel getest mag worden moesten er demonstratiebanden onder de MR01 worden gezet. Booth kon daarom vandaag ook nog geen conclusies trekken: Het is een promotie-event dus we kunnen er geen conclusies uit trekken. Het geeft de rijders echter wel de kans om aan de auto te wennen. Het is een belangrijke dag voor ons en we gaan iedere minuut goed gebruiken aldus teambaas Booth.