Binnen tien dagen moet de situatie van de eventuele overname ongeveer duidelijk zijn; dit vertelt F1-baas Ecclestone aan Sky Sports over de overname van het Russische team Marussia. Iemand schijnt –naar zeggen van onze F1-god Bernie- bereid te zijn het Oostblok-team wederom tot leven te wekken.

Begin deze maand gaf voormalig teambaas Booth het zo-goed-als-terminale team nog zo’n twee weken om hun val te voorkomen. Tijd voor een stalen vuist dus, wat lichtelijk het vakgebied is binnen de roots van het Russische team. Tevens iets waar Ecclestone zijn hoop op gevestigd heeft, sinds hij naar buiten bracht in overleg te zijn met een mogelijke overnemer van het team. Terechte hoop, vermoedt hij zelf. Gezien hij –in tegenstelling tot zijn mening over Caterham- nog een mogelijke toekomst ziet voor het terminale raceteam.

Wie de mysterieuze bieder is, wil Ecclestone buiten beeld houden. Geruchten gaan dat Gene Haas zijn ogen had laten vallen op de overname, al wordt dit door de heren zelf ontkent. (‘Mijn naam is Haas’, of iets in die richting). Ook Ferrari wordt als mogelijke steun van de koper genoemd, gezien zij nog zo’n 21 miljoen van het team krijgen.
Binnen tien dagen het antwoord dus, zoals voorspeld wordt door de F1-baas. Dan wordt duidelijk of ze de veiling van hun inventaris weer kunnen hervatten. Een ding is echter zeker: de zegen van Bernie hebben ze. En dat kan niet zomaar iedereen stellen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!