Marussia verwacht veel van het nieuwe seizoen. Het team heeft zelfs zoveel zelfvertrouwen, dan men meent het gat naar de middenmoot te dichten. De stabiliteit in de regels, de toevoeging van een KERS-systeem en de positieve vooruitzichten over het ontwerp van de nieuwe auto, stemmen directeur Graeme Lowdon optimistisch.

Tegenover Autosport zei hij: De achterstand op de middenmoot verdwijnt als sneeuw voor de zon, daar ben ik van overtuigd. Iedereen gaat zich natuurlijk verbeteren, maar andere teams zitten dichter bij de grens van wat mogelijk is dan wij. De vraag is of wij daar een aanzienlijke spong voorwaarts tegenover kunnen zetten. Het antwoord is ja, dat kunnen wij. Ik kijk al uit naar volgend jaar. We willen ons gewoon mengen in het gevecht met andere teams en eerlijk gezegd denk ik dat we dat in 2013 zullen doen. We verheugen ons echt al op Melbourne.

Persoonlijk ben ik geen fan van KERS. Het is qua marketing een gemiste kans en het was een kostenpost waar de Formule 1 geen behoefte aan had. Wij versloegen zonder KERS bijna een team dat het systeem wel gebruikt. Met KERS en de voorspellingen voor onze aerodynamica gaan we hopelijk verrassen volgend seizoen., zo somde Lowdon enkele kanttekeningen op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.