Zoals eerder vermeldt, heeft de FIA het gebruik van de Dual Axis Steering oftewel DAS toegestaan.

De FIA het systeem en het gebruik ervan al had erkend, en heeft verboden voor 2021. Toto Wolff had daarom geen moeite met de houding van Red Bull.

Eerder op de vrijdag hintte Horner al op het feit dat Red Bull zelf een soortgelijk systeem klaar heeft liggen. Het protest zou dan niets minder dan een move van het team zijn, om duidelijkheid te verkrijgen van de FIA.

Het feit dat Red Bull een dergelijk systeem zo snel klaar heeft, betekent dat de Oostenrijkers direct in actie moeten zijn gekomen nadat Mercedes in de winter voor het eerst naar buiten kwam met DAS.

Nu het duidelijk is dat het systeem legaal is bevonden, denkt Red Bull aan een kopie van het systeem.

Motorsportadviseur Helmut Marko wil eerst even de kat uit de boom kijken dit weekend: Nu overwegen we om het systeem te kopiëren, hoewel het maar voor een paar races bruikbaar is. We zullen eerst zien of het systeem vandaag of morgen werkt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!