Eerder schreven we dat Vettel niet mocht rijden voor Ferrari in Abu Dhabi. De 27-jarige Duitser werd gewezen op zijn contract dat pas op 28 december afloopt.

Tot die tijd is Vettel werknemer van Red Bull Racing, tot onbegrip van Sebastian die wel opdook in de garage van zijn nieuwe werkgever tijdens de testsessies op het circuit van Yas Marina.

Vettel werd gezien in gezelschap van Pat Fry, iets wat geheel verkeerd viel bij Dr. Helmut Marko. De motorsportadviseur verklaarde tegenover Auto Bild fijntjes dat het een en ander contractueel niet toegestaan zou zijn. Maar of de Oostenrijkers er werk van maken valt nog te bezien.

Sebastian Vettel wordt al een tijdje niet meer op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen van de RB11. Wel vond Marko het bezwaarlijk dat Vettel kort na de Grand Prix van Abu Dhabi meteen in de Ferrari zou kunnen rijden.

De Duitser had dan beide auto’s goed kunnen vergelijken in een korte tijd op dezelfde baan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!