Red Bulls autosportadviseur Dr. Helmut Marko heeft er vertrouwen in dat Max Verstappen en Carlos Sainz volgend jaar een prima combinatie gaan vormen bij Toro Rosso.

De Oostenrijker zei te begrijpen dat het vastleggen van Verstappen een flinke verrassing was, maar de topman van Red Bull Racing legde uit in een interview met Sky Sports dat afwachten geen optie was.

Een talent als Max moet je vastleggen zodra de kans zich voordoet. Hij heeft een goede test achter de rug in Abu Dhabi ondanks een kleine crash en een motorprobleem. Het was een bewijs dat Max klaar is voor de Formule 1. Sainz is een vanzelfsprekende keuze naast Verstappen. Hij heeft alles gedaan wat we ervan verwachtten., aldus Marko die de aanstelling van de Spanjaard een ‘vanzelfsprekende keuze‘ noemde.

De 17-jarige Verstappen en de drie jaar oudere Sainz zullen vanaf 2015 het jongste duo ooit in de Formule 1 zijn.

Verstappen gunt intussen zichzelf weinig rust en gaat stevig door met de voorbereidingen. De zoon van voormalig coureur Jos Verstappen begint in februari aan het seizoen met tests op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!