Dr. Helmut Marko heeft gezegd dat hij Pascal Wehrlein een kans zou gegeven hebben bij Mercedes, moest hij zich in de plaats van Toto Wolff bevinden.

Enkele dagen geleden kwam de officiële bevestiging uit het Mercedes kamp dat het Valtteri Bottas laat overkomen van Williams, om de vertrokken Nico Rosberg te vervangen, waarbij het Duitse team dus hun eigen toptalent in de kou heeft laten staan. Wehrlein rijdt daardoor komend seizoen voor Sauber.

Marko maakte duidelijk aan motorsport-magazin.com dat Red Bull de kaart van de jeugd getrokken zou hebben:

Wij zouden het heel anders aanpakken. Wij zouden wel onze kans gaan met Pascal en hem ontwikkelen in een ware toprijder. Er is geen lol aan als je geen risico durft te nemen.

De paddock is er grotendeels over eens dat Wehrlein een goede opvolger zou geweest zijn voor Rosberg, maar zien in de acquisitie van Bottas ook veel logica terug. Er wordt nu wel algemeen aangenomen dat Bottas een echte nummer twee zal zijn binnen het team, met Hamilton de duidelijke kopman.

Het is nog maar de vraag hoe alles zal uitpakken voor Mercedes dit jaar. Het verlies van een rijder die vele jaren ervaring heeft binnen het team heeft altijd een invloed op de ontwikkeling van een nieuwe wagen. Bottas is ervaren, maar kent de wagen nog niet en misschien is dat wel wat Red Bull nodig heeft om over Mercedes te gaan dit jaar en opnieuw voor de titel te strijden. Hun kern van Ricciardo en Verstappen blijft immers ongewijzigd en het is duidelijk dat het Oostenrijkse team serieus in de lift zit.

De dreiging voor hen is reëel. We staan er beter voor dan vorig jaar, maar dat brengt natuurlijk ook weer extra strijd mee tussen onze rijders. Het belangrijkste is dat we hetzelfde doel voor ogen hebben en dus verwacht ik geen problemen. Er zullen geen teamorders zijn, er moet geracet worden, besloot Marko.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!