Autosportadviseur voor Red Bull, Helmut Marko, slaat weer eens wild om zich heen. Eerder haalde de man uit naar de FIA, dat volgens hem gerichte actie ondernam tegen zijn team. Deze keer beschuldigt de Oostenrijker Ferrari ervan een mechanisme te hebben waardoor de rijhoogte van de bolide handmatig te verstellen is.

Dat is opvallend, want Red Bull kwam afgelopen weekend in Hongarije zelf onder vuur te liggen nadat bekend werd dat de renstal in Canada door de FIA was verzocht de RB8 zo aan te passen dat gereedschap nodig is om de rijhoogte van de bolide aan te passen.

Volgens Marko heeft Red Bull nooit handmatig de set-up van de RB8 veranderd en beweert dat Ferrari over een identiek systeem beschikt. We weten dat Ferrari al een jaar al zoiets gebruikt., aldus Mark in het Duitse Auto Motor und Sport.

Ferrari wijst de beschuldigingen van de hand. Het is complete onzin. Hebben ze ons echt beschuldigd van bedrog? We hebben alle vertrouwen in de rol die de FIA speelt om er voor te zorgen dat de reglementen worden nageleefd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.