Mark Webber hangt zijn racehelm aan de wilgen. De Australiër maakte vandaag bekend, dat hij het racen vaarwel zegt en zich gaat richten op een nieuwe uitdaging bij het Duitse automerk Porsche. De 40-jarige Webber zal voortaan als speciale vertegenwoordiger van Porsche door het leven gaan.

Bij zijn keuze om het moment van stoppen bekend te maken heeft Webber hulp gehad van twee grote namen in de racerij. Sir Jackie Stewart en Niki Lauda hielpen de oud-Red Bullrijder bij het timen van zijn pensioen. Dit is voor mij het juiste moment om te stoppen, laat Webber optekenen. Naarmate je ouder wordt veranderen de prioriteiten in je leven en ik ben blij dat ik nu deze keuze hebben kunnen maken. Ik heb ontzettend genoten van mijn tijd in de cockpit bij Porsche en de samenwerking met mijn teammaten Timo Bernard en Brendon Hartley. Het waren drie geweldige jaren en ik hoop dat we dit seizoen stijlvol kunnen afsluiten, aldus Webber.

Gedurende zijn Formule 1 loopbaan kwam Webber uit voor Minardi, Jaguar, Williams en Red Bull Racing. In twaalf seizoenen Formule 1 kwam Aussie Grit tot negen zeges.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.