Mark Webber heeft negatief gereageerd op de beslissing van de FIA om de Grand Prix van Bahrein alsnog in dit seizoen te laten verrijden. De autosportbond kondigde gisteren aan dat de race in Bahrein op 30 oktober verreden zal worden en dat de race in India verplaatst gaat worden naar december.

Webber blijft sceptisch over de race in Bahrein. Mijn mening is nog altijd hetzelfde als in februari toen ik voor het eerst werd gevraagd naar mijn stem over deze situatie. Ik ben zeer verrast over de beslissing van de FIA dat de Grand Prix van Bahrein dit seizoen alsnog wordt verreden, aldus Webber op zijn website.

Al voor de vergadering plaatsvond, had Webber een Twitter-bericht geplaatst waarin hij zijn zorgen uitte; Als er mensen worden onderdrukt in een land omdat ze vechten voor meer rechten, dan zijn de belangen van de F1 nihil. Ik hoop dan men de juiste beslissing zal nemen

Zoals bekend nam de FIA het besluit om het e.e.a. te verzetten, om op 30 oktober in Bahrein te racen. Webber sprak daarop van een gemiste kans.

Het zou hebt een zeer duidelijke boodschap over de positie van de F1 op zoiets fundamenteels als de mensenrechten en de manier waarop het gaat over morele kwesties. De F1 en sport in het algemeen hebben geen hoger belang, dan het hebben van een maatschappelijke verantwoordelijkheid en geweten. Ik hoop dat de F1 is in staat om terug te keren naar Bahrein, maar nu is niet het juiste moment, Aldus de coureur van RBR.

Webber denkt dat de komst van de Formule 1 naar Bahrein de politieke spanningen nog eens extra op scherp zal zetten.