Een lopende en er op het eerste gezicht goed uitziende Maria de Villota is gespot bij een speciale oogkliniek [Instituto Oftalmologico Fernandez-Vega, een specialistische kliniek voor oogbehandelingen] in Oviedo, Spanje.

De Spaanse verloor begin juli haar rechteroog toen ze tijdens een rechtelijntest voor Marussia F1 Team tegen de laadklep van een vrachtwagen reed. Ook liep ze bij het ongeluk een schedelbreuk op.

In Engeland werd De Villota twee keer geopereerd aan haar hoofd- en gezichtskwetsuren en in kunstmatige coma gehouden. Nadat haar conditie verbeterde, keerde ze terug naar Spanje waar ze bijna een week in een ziekenhuis in Madrid doorbracht. Sinds vorige week is de Spaanse weer thuis.

Hoewel Maria uit het ziekenhuis is ontslagen, gaat het herstel gewoon door. Daarom bezocht ze in het bijzijn van haar familie de kliniek van oogspecialist dr. Alvaro Fernandez-Vega.

Volgens La Nueva Espana waren de verwondingen aan haar gezicht goed zichtbaar. De Villota was kaal nadat haar haar was weggeschoren vanwege de vele operaties. Bovendien droeg ze een blauw ooglapje voor haar rechteroog. Fotografen, die aanwezig waren, werden door de familie verzocht de foto’s niet te publiceren.