Het team van Manor keer komende weekeinde terug naar de plaats waar hun voortbestaan gedeeltelijk werd bepaald. Een jaar geleden pakte Jules Bianchi de zo felbegeerde WK-punten voor het team dat toen nog Marussia heette.

Na een typische Monagask Grand Prix eindigde de Fransman P9 ná een tijdstraf, nog voor Kevin Magnussen en Kimi Räikkönen.

Een flinke prestatie van formaat voor het kleine team, niet wetende dat er -na Maria de Villota- weer een drama zou gebeuren. Een jaar later ligt Bianchi nog steeds met zwaar hersenletsel in coma in een ziekenhuis in Nice, op een korte afstand van Monaco.

Het was een teamprestatie, maar we hadden het succes met name te danken aan Jules, die een werkelijk fantastische race reed., zo kijkt sportief directeur Graeme Lowdon met Autosport terug naar de race van 2014.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!