Het kleine uit de dood teruggekeerde team, dat officieel nog steeds Manor Marussia F1 heet, zag in Bahrein haar beide auto’s de finish bereiken. De Britten lijken meer en meer in hun opzet te slagen.

Doch doemen er beren op de weg voor Manor. Het plan was dat de MR03 werd aangepast aan het vernieuwde reglement, dus onder meer werd voorzien van een nieuwe lage neus. Maar onderhuids is het nog altijd dezelfde auto. En nu liet teambaas Booth weten dat de MR05 pas na de zomerstop komt, plus dat dat altijd het plan zou zijn geweest.

Maar wie de bovenstaand foto bekijkt ziet een kale auto zonder sponsors, en daarmee meteen een mogelijke reden voor het –naar mijn mening– rijkelijk late inzet van de nieuwe Manor. De centjes moeten dubbel worden omgedraaid voordat men het uitgeeft. Merhi lijkt te licht in vergelijking met Stevens en mag de dag vrezen dat er een coureur met een grote zak geld bij het team langs komt.

De MR05 moet het team verder naar voren brengen, of beter gezegd…minder ver van teams als McLaren of Lotus. Wat Manor na de zomerstop verder vooruit zou moet helpen, is dat het met de nieuwe auto tevens de Ferrari motor voor 2015 krijgt.

De Italiaanse krachtbron is nu een stuk beter dan die van vorig jaar, wat men zelfs al bij Sauber op mocht merken. Laat staan Ferrari coureurs Vettel en Räikkönen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!