GP2 coureur Jordan King zal tijdens de eerste vrije training voor de grand prix van de Verenigde Staten zijn Formule 1 debuut maken. De tweeëntwintig jarige King zal in actie komen voor het Manor team.

Hoewel King vrijdag voor het eerst deelneemt tijdens een grand prix weekend, is de coureur geen onbekende voor Manor. King staat op papier als de ‘development driver’ van het team. Vorig jaar testte hij al in Abu Dhabi voor het team, en dit jaar mocht hij op het circuit van Silverstone instappen voor een testsessie. Om te beginnen wil ik het team bedanken voor deze kans. Het is de volgende stap in de juiste richting. Het is een droom die uitkomt, maar ik wil het team ook zo goed mogelijk helpen in de voorbereiding voor het raceweekend. Verklaarde de Britse coureur in een persverklaring van het team.

De laatste twee seizoenen was King actief in de GP2 voor Racing Engineering. In 2015 scoorde King één podiumplek terwijl het seizoen gedomineerd werd door Stoffel Vandoorne. In 2016 gaat het aanmerkelijk beter met King, twee keer ging hij met de winst aan de haal en op drie andere gelegenheden behaalde hij het podium.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!