Roberto Merhi mag een thuisrace rijden, want de Spaanse debutant is door Manor-teambaas John Booth in gesprek met F1i.com bevestigd voor de Spaanse Grand Prix.

Daarna zal de Britse renstal zijn prestaties evalueren en een beslissing nemen over zijn toekomst.

Momenteel combineert Merhi de Formule 1 met de WSR 3.5, die dit weekend van start gaan in Aragon. De Spanjaard verkondigde aan de media dat hij daar misschien meer plezier uit kan halen.

In de Formule 1 ben ik alleen maar op blauwe vlaggen aan het letten. In de Formule Renault 3.5 kan ik echt voor een resultaat gaan.

Manor Marussia F1, zoals het team officieel heet, is nog altijd op zoek naar een coureur met voldoende sponsorgeld voor de rest van het seizoen. Tot dus ver mocht Merhi opdraven, maar is het nog altijd onbekend wat het de 24-jarige gekost heeft om de afgelopen races te rijden.

Als Merhi daadwerkelijk gratis heeft gereden voor Manor, dan is het een fikse (financiële) aderlating geweest voor het team dat noodgedwongen het debuut van de MR05 moet uitstellen tot na de zomerstop.

Eerder verschenen van dezelfde auteur in diens blog.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!