De strijd om de terugkeer naar de Formule 1-grid bleek nog een ‘makkelijke’ te zijn. Sinds Australië kampt het kleine Manor met veelal logistiek en technische problemen.

Voor een buitenstaander kan dat laatste raar overkomen, vooral omdat Manor met een aangepaste auto van vorig jaar rijdt. Op een later tijdstip in het seizoen willen Graeme Lowdon en de zijnen met de nieuwe 2015-auto komen.

Nu gaat gaat het ng niet goed, getuige de onmacht in Melbourne, terwijl de snelste man van het team in Maleisië niet kon deelnemen aan de kwalificatie en de Grand Prix. Dat voedt het vermoeden dat Manor niet in staat zou zijn om twee auto’s (tegelijkertijd) te laten rijden.

Hoewel de beide Manor-bolides wel degelijk de baan op werden gestuurd in de vrije trainingen op Sepang door Will Stevens en Roberto Merhi, gebeurde dat om-en-om. En dat valt op in de media, op internet als in de paddock.

Lowdon erkent wel dat Manor tijdens de vrije trainingen bewust telkens maar met één auto onderweg was: Want we hadden een hele specifieke checklist vol controles die we wilden afwerken. zo vertelt de Brit. Maar voor de kwalificatie en de race hadden we duidelijke timesheets klaarliggen voor beide auto’s. We zijn niet terug gekeerd om in de marge te rommelen., zo beet Manor-directeur Graeme Lowdon van zich af.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!