Het doek is definitief gevallen voor Manor. Helaas is er niet op tijd een koper gevonden om het team over te nemen. Vandaag zijn de medewerkers van het slechte nieuws op de hoogte gesteld.

De geschiedenis van Manor gaat terug naar 2010. Dat jaar werd door Richard Branson het team Virgin Racing opgericht. Vanaf 2012 heette het team Marussia. In 2014 behaalde Jules Bianchi de eerste punten voor het team met een mooie 9e plaats in Monaco. In 2015 kwam Manor om de hoek kijken en heette het team Manor Marussia Racing. In 2016 was het Manor Racing. Pascal Wehrlein wist vorig jaar nog 10e te worden in Oostenrijk.

Het dieptepunt van het team was de zware crash van Jules Bianchi in Japan. Hij overleed later aan de gevolgen van dit ongeluk.

Met het verdwijnen van Manor Racing staan er komend seizoen 10 teams en 20 coureurs op de startopstelling.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!