In het zakenblad Quote word deze maand Jeroen Schothorst geïnterviewd. Schothorst is mede-eigenaar van McGregor en behartigt de belangen van Giedo van der Garde.

In het blad laat Schothorst het volgende weten:
Ik heb Giedo geholpen bij zijn deal om dit jaar onder meer de 24 uur van Le Mans te rijden. Ik heb hem in contact gebracht met de baas van Jota, het team waarvoor hij gaat rijden. Die kende ik uit het racewereldje. Nu krijgt hij ook gewoon betaald in plaats van dat hij zich in moet kopen. En hij zit bij een ontzettend goed team waarmee hij races kan winnen. Heel gaaf dat het gelukt is.

Vorig jaar werd het contract van Van der Garde met Sauber afgekocht. Volgens Schothorst profiteerde McGregor hier niet direct van:
Het was bizar. Giedo was in elk geval een van de best betaalde Formule 1-coureurs! Het was een enorme afkoopsom, maar McGregor sponsorde slechts voor een klein bedrag. Al het geld is volledig naar Giedo en Marcel (Boekhoorn, schoonvader van Van der Garde, red.) gegaan. Vanuit Nederland heb ik geholpen bij de rechtszaken die in Australië werden gevoerd.

Als Sauber besloot om Giedo niet te laten rijden, mocht hij de auto’s in beslag laten nemen en de teambazen in de boeien laten slaan – het gevolg van alle rechtszaken die we eerder hadden gewonnen. Maar ik zal nooit vergeten dat ik een paar uur voordat de auto’s de baan op zouden gaan werd gebeld door iemand die namens Bernie Ecclestone sprak. “Hi Jeroen, how are you doing? Bernie pays you ten million to walk away.” Ik zei direct daarna: “Twenty will do the trick”, en een paar uur later hadden we een deal. Toen was de strijdbijl begraven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter