Eerder hadden we jullie bericht dat Paul di Resta brak met Antony Hamilton, de vader van Lewis Hamilton.

In Silverstone bleek het een en ander te zijn voorgevallen tussen Di Resta en Richard Goddard, de manager van Jenson Button. Goddard ontkende vooralsnog dat er sprake zou zijn van een contract, maar gaf toe dat hij Paul op een ‘belangrijk moment’ van dienst kon zijn.

Vorig jaar richtte Button samen met Goddard en James Williamson, die nauw samenwerkt met Goddard, de zogeheten “The Sports Partnership” op. Met TSP willen de drie zich richten op PR-diensten en overige managementszaken aan actieve prof-atleten en voormalige sportfiguren. De huidige klanten zijn onder andere David Coulthard en de jonge ‘coming man‘ in de wereld van de golfsport Jake Shepherd.

Management voor coureurs is een voor de hand liggende gebied van expertise, maar zei Goddard: Jenson zou geen zakelijke relatie met een directe concurrent willen, maar hij zou genieten van het werken met een jonge debutant in de Formule 1.

De lancering van het bedrijf leidde vrijwel meteen tot speculatie’s over hoe lang Button nog door gaat in de Formule 1. “Jenson heeft een aantal jaren mooie jaren voor zich als coureur, maar het is inderdaad iets wat we altijd al over gesproken en wat eerder vroeg dan laat zal worden bekend gemaakt.” aldus Goddard.

De verwachting is dat Button zijn carrière beëindigd bij McLaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *