Het wonder is geschied! Jaren lang greep de kampioen naast de prestigieuze titel van “F1 Pits Man van het Seizoen” maar Jenson Button mag volgend jaar tevreden in zijn wagen zitten met de beide titels op zak.

Zelfs een stemmendroogte tijdens het midden van het seizoen kon hem niet bedreigen want hij eindigde met een comfortabele voorsprong van negen stemmen op de tweede in de stand: Lewis Hamilton.

Hamilton sprokkelde over het hele seizoen een aantal stemmen van de F1 Pits Forum leden en zijn zeges zorgden ervoor dat hij ook een comfortabele voorsprong opbouwde op de derde in de stand: Sebastian Vettel.

De jonge Duitse Vice-Kampioen eindigt dus op 19 stemmen van Button. Hij sprokkelde zijn stemmen vooral met zijn overwinningen, de andere races kreeg hij amper een stem achter zich. Hij heeft dan ook nog eens de pech dat Toyota’s rookie Kobayashi met “zijn” stemmen aan de haal ging in Abu Dhabi.

De Japanner liet blijkbaar heel wat mondjes openvallen want hij wordt meteen uitgeroepen tot Rookie van het Jaar. Hij eindigt met het dubbele aantal stemmen van de tweede rookie: Sebastian Buemi.

Stemmenverdeling

Strijd naar “Man van het Seizoen 2009”

Tot slot nog het overzichtje van de Man van het Seizoen sinds 2006:
2006: Michael Schumacher
2007: Lewis Hamilton
2008: Felipe Massa
2009: Jenson Button

By peter