Voor het derde jaar op een rij roepen we één rijder uit tot Man van het seizoen. Na elke race kan je op het forum je stem uitbrengen voor de beste man van die dag, op het einde van het seizoen tellen we alles samen en zo komen we aan dit overzicht.

De prestigieuze en zeer begeerde titel (een mens mag dromen) ging eerder al naar Kimi Raikkonen (2005) en Michael Schumacher (2006). Telkens bleef de kampioen met lege handen achter en ging de tweede in de stand met alle eer lopen, ook dit jaar is dat weer het geval.

Lewis Hamilton kreeg 125 van de 519 stemmen achter zich en kroont zich zo tot Man van het seizoen 2007. Vooral tijdens het begin van het seizoen werd er veel op de Brit gestemd. De nummers 2, 3 en 4 vochten lang een onderlinge strijd uit maar dankzij een schitterend slot kon Kimi Raikkonen toch wat afstand nemen.

Man van het seizoen 2007
Rijder Procent van de stemmen
Lewis Hamilton 24,08
Kimi Raikkonen 15,80
Felipe Massa 13,10
Fernando Alonso 11,75
Nick Heidfeld 6,36
Sebastien Vettel 4,24
Heikki Kovalainen 4,24
David Coulthard 3,28
Robert Kubica 3,28
Nico Rosberg 2,89
Mark Webber 2,31
Alex Wurz 1,35
Takuma Sato 1,35
Jenson Button 0,96
Giancarlo Fisichella 0,77
Adrian Sutil 0,77
Ralf Schumacher 0,58
Scott Speed 0,39
Markus Winkelhock 0,39
Christijan Albers 0,19
Vitantonio Liuzzi 0,19
Rubens Barrichello 0,19

Kan je jezelf vinden in dit lijstje of lijkt het helemaal nergens op? Laat het weten op ons forum.

Rookie van het seizoen

Mochten we een poll hebben geopend over de Rookie van het seizoen dan hadden we meer dan waarschijnlijk onze tijd verspeelt. Daarom riepen we de Man van het seizoen meteen mee uit tot Rookie van het seizoen en gingen we opzoek naar de tweede beste rookie.

Dankzij zijn schitterende prestatie tijdens de regenraces gaat Sebastian Vettel met het zilver lopen. Heikki Kovalainen en Adrian Sutil zien hun allereerste seizoen beloond worden met brons. Hopelijk vergaat het de rookies van dit jaar beter dan de beste Rookie van vorig jaar want Robert Kubica blijft vrij anoniem in onze statistiekjes.

(Tweede) Rookie van het seizoen 2007
Rijder Procent van de stemmen
Sebastian Vettel 44,00
Heikki Kovalainen 28,00
Adrian Sutil 28,00

De vergulde kruk 2007

De trofee “De vergulde kruk” wil de pijn van de grootste prutser of stunteling verzachten. Iedereen mocht een gebeurtenis nomineren, op het einde van het seizoen bundelden we die samen in één poll en kon iedereen twee stemmen uitbrengen (kwestie van de moeilijke keuze wat te vergemakkelijken).

Voorwaarde was dat het moest gaan om een incident op de baan, we hebben omwille van de grote ironie een uitzondering gemaakt voor de FIA. Het gebeurt namelijk niet elke dag dat je iemand zo’n monsterboete geeft voor spionage en daarna vrolijk alle geheime informatie op het net plaatst.

Toch gaat de trofee naar Christijan Albers. Het gebeurt niet vaak dat iemand zich de geschiedenisboeken inrijdt met een palmares als dat van hem, maar toch vermoeden we dat we over een jaar of vijftig een kwisvraag zullen tegenkomen die luidt: “Wie ging er tanken en nam prompt de slang mee?”

De vergulde kruk 2007
Rijder Procent van de stemmen
Christijan Albers en de benzineslang in Frankrijk 42.2
Lewis Hamilton’s exit in China 23.4
Nakajima’s kamikaze aanval op z’n eigen team in Brazilië 14.1
Ferrari’s geweldige startstrategie in Japan 7.8
De FIA die geheime informatie zomaar online plaatste 6.3

Strijd der Grand Prix’

Het is niet echt verbazingwekkend dat de GP van Brazilië werd uitgeroepen tot beste GP van het jaar. Het is ook de enige GP die meer scoorde dan 8/10. De GP’s van Duitsland en Canada volgen op een zucht. Totale buizen waren er voor de USGP (3.56/10), de GP van Turkije (3.79/10) en in mindere mate de GP van Hongarije (4.57/10).

De drie beste GP’s van het jaar waren meteen ook de spannendste, de drie gebuisde waren mee de saaiste. In Duitsland, Canada en China kregen we de meeste sensationele dingen te zien. Twee regen GP’s en de crash van Kubica zorgden voor cijfers boven de 9/10.

Wie meer wil te weten komen over strategieën moet de GP van Groot-Brittannië eens opnieuw bekijken, met een score van 8.47/10 laat die de rest ver achter zich.

By peter